Hello To Myself <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d723431457610902406\x26blogName\x3dstories+of+me+:)\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://budaktetchikmerepek.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://budaktetchikmerepek.blogspot.com/\x26vt\x3d6330059791133112261', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Diary

About

Follow
Tips survive and tak nak sedih bila putus cinta / Break up.
Friday, 10 August 2012 | 1:24 am | 0 speak(s)

Apa yang perlu korang buat bila dah kena dump oleh seseorang yang korang gila - gila sayang?

CRY !
First thing first, CRY. If you really love love him and you cant't forget him and you really want to cry then cry. Cry out loud. Get yourself a room, bathtub and whatsoever and cry. Cry memang tak boleh selesaikan masalah. Korang menangis macam mana sekali pun boyfriend korang tetap in love dengan gadis lain. So yes, menangis tak boleh selesaikan masalh TETAPI, menangis boleh membuatkan korang sedikit lega. Why the hell in earth menangis boleh buat korang lega? Well, if i not mistaken, kandungan dalam air mata adalah Manganese which is satu bahan yang boleh kasi effect kat kita punya mood. Which is akan meningkatkan ketenangan dalam diri kita. Sebab tii lah menangis tuu bagus tau.


DELETE ALL OF SOCIAL NETWORKS AND CONTACTS.
Yaa. Dunia dah maju. siapa lagi yang tak ada account social network ye? Eh, ada lagi ke makhluk yang tak ada social networks? Ada? Bullshit. And, aku bet yang kat social network tuu sure banyak gila kenangan manis zaman cinta korang tengah mekar dulu kan? Yess, di Facebook misalnya, sure korang pernah bermanja- manja kan? Share itu share ini. Then, bila ada stalker pandang, buat - buat like dan sebagainya. after all sure akan rasa sweetkan? Lagi - lagi sweet bila setiap hari, si ex asyik kasi quote ayat - ayat manis dan lagu jiwang kat wall Facebook korang. Somehow korang mesti cair dengan kenangan ni kan?

But don't ! Don't cair ! You want to forget him, then you need to be strong, girl. And a strong girl akan block Facebook and delete nombor orang yang dia sayang. And korang mesti tertanya - tanya

"Apasal pulak nak kena delete and block Facebook, twitter dan nombor phone dia? "

Well, the answer for this stupid question is easy which is, you still in love with him but he is not. Which is you bertepuk sebelah tangan which is not good. Which is why not good? Which is because you gonna be a stalker. Which is you gonna stalk him. Which is you gonna stalk his facebook and when you find out yang dia tengah bermanja - manja dengan kawan baik korang, korang akan rasa seperti belakang badan korangditusuk dengan benda tajam. Dan korang tahu kan penghujung cerita ni? Yeah, korang akan menangis again di dalam mall dan tak akan ada jejaka gentleman datang untuk hulur sapu tangan sebab korang tak cukup comel. HAHA.

MOTIVASIKAN DIRI KORANG UNTUK MOVE ON - DON'T CRY DEPAN DIA.
This tips adalah about you forget him. Bukan dapatkan dia balik dengan simpati yang membuatkan korang nampak macam hopeless pathetic girl. So, bila korang dah kena dump tuu, korang nak merayu - rayu lagi buat apa. Dah orang tak suka, nak buat macam mana.


So, andai kata dah 5 bulan that boy tinggalkan korang, korang jangan laa buat muka sedih dan mengharap simpati bila korang berjumpa dengan dia semula. Buat seolah - olah dia tak penting bagi korang. Contohnya, ex korang adalah budak sama kelas dengan korang semasa sekolah menengah. And then, dia akan datang masa reunion ada minggu hadapan. Tapi korang takut untuk pergi sebab korang tahu korang still sayangkan dia. Korang takut yang korang akan menangis bila korang nampak dia. But don't ! Remember that !

BUANG SEMUA BARANG - BARANG DIA YANG BOLEH MENDATANGKAN KETENANGAN.
Burn baby burnnnn. Come on, dia dah dump kau. kau nak simpan barang dia buat apa lagi? Dia ada bagi kau emas dan permata? Jual and then hasil jualan tuu korang boleh bershopping. Dia pernah bagi baju kat korang? Koyak - koyakkan dan buat tempat alas kaki serta kain buruk. Dia pernah bagi korang bebear? Print out gambar ex korang besar - besar dan tampal gambar tuu kat atas muka bebear tuu dan jadikan bear tuu sebagai punching bag. See? Life is easy. Don't make it complex.

Kalau korang betul - betul nak lupakan si dia dan move on, then korang patut buang semua barang dia. Buang semua kenangan manis kau dan aku bersama si dia. Buang semua. Jangan tinggalkan satu pun. Sebab benda - benda yang diberi oleh ex ni somehow sure akan mengingatkan korang kat dia dan kat kenangan korang. Bila korang ingat kat kenangan korang, surely lah korang susah nak move on.

Don't fall in love with good memories. Fall in love for the better future.

DON'T BE LONELY - ENJOY YOUR DAMN LIFE.
Buat benda - benda yang korang tak boleh buat semasa bersama dengan ex korang. Tonton cerita korea misalnya. Yeah, always distract you mind. Don't let your mind think about him. This world is fun. Ianya dipenuhi dengan benda - benda lara dan yang melalaikan. So, go for it. Shopping mall is everywhere. 

DOTA. 
Korang tahu tak apa yang lelaki akan buat bila putus cinta? Ya, play Dota. Nuff said.

YOU ARE SINGLE, THEN GO MINGLE.
Kalau dulu, korang asyik berYM dengan bf korang je. Pagi petang siang malam, mesti YM. Kalau tak YM, Skype. Kalau tak Skype, BBM. Kalau tak BBM, main webcam. So, sekarang tak payah buat. Lupakan semuanya.


But, ianya adalah satu good reason untuk korang luaskan social circle korang. Get known. Join aktiviti kerakyatan. Buat tweetup ke, Facebook gathering ke apa ke. Buat je apa - apa aktiviti sosial korang tak boleh buat masa tengah in relationship dulu. Be a crazy girl. Hahaha.

*****************

Well, even korang setia mcam mana sekali pun, lelaki mungkin akan dump korang semua. Biasalah, lelaki kan kaum penyayang. Kasih sayang diorang terlampau banyak untuk dicurahkan kepada seorang gadis.

And, don't hate boys please. Don't make it as "Semua lelaki sama je" sebab korang tak jumpa lagi dengan lelaki yang betul - betul sesuai dengan korang.


Hello Everyone !


Hello to you my readers.
Will you comfort yourself in my site?
Please respect mine and I will respect yours.
Happy reading ^^,